Kaprijks fietsbeleidsplan: te laat en te weinig (2)

30 September 2017

Kaprijks fietsbeleidsplan: te laat en te weinig (2)

Aflevering 2 De verdienste van het plan is dat het er is. Het wijst op een groeiend bewustzijn bij de verantwoordelijken. Wegens het ontbreken van beleid in de voorbije 23 jaar ruikt dit plan naar een verkiezingsstunt. We stellen vast dat Samen 23 jaar aan het bestuur is en nu pas inziet dat het fietsbeleid er niet is. Vandaar de noodgrepen.

Zoals onderzoeken.

Onderzoeken of de gevaarlijke weg tussen Sleidinge en Bentille in aanmerking komt voor een nieuw, vrijliggend, fietspad. Terwijl men weet dat dit geen gemeentelijke materie is maar totaal afhankelijk is van de programma's van hogere overheden. 

Onderzoeken of het fietspad  in de Eeklostraat kan aangepakt worden. Dit is gemeentelijke materie en iedereen die wel eens met de fiets rijdt langs de Eeklostraat weet welk slecht fietspad dit is. Uitbreken en herleggen zouden wij zeggen maar dat is te eenvoudig. Men zou overwegen de bomen te kappen vooraleer de ingreep te doen. Waarom? Breek dat fietspad uit en herleg het op een fatsoenlijke manier.

Onderzoeken wat aan te vangen met de overgang Waaistraat- Galgesstraat. Geen engagement om iets te doen. Een verkeersplateau zou hier ?soelaas kunnen bieden voor de trage weggebruiker.

Onderzoeken of men bij de heraanleg van de Vrouwstraat snelheidsremmers zal installeren. Niets wijst op voorzieningen voor fietsers. Terwijl de aanleg van een straat nu juist alle ruimte geeft om fietsvoorzieningen te realiseren.

?Onderzoeken of de rotonde in Lembeke anders moet/kan worden ingericht waardoor fietsers wel voorrang hebben. Geen visie, wel onderzoek. Geen voorstellen maar onderzoek.

?Onderzoeken is ook het trefwoord in het trage wegenplan. Dat van Lembeke is al enkele jaren oud en weinig of niets is gerealiseerd. 

Als je een fietsbeleidsplan maakt zou je toch een aantal voorstellen moeten doen om zaken op te lossen. Deze onderzoeken wijzen erop dat het plan een schaamlapje voor falend beleid is. Samen heeft het fietsen niet als prioriteit gehad en wil de meubelen redden. ?  ? ? ?