12 jan 2018

Voedselteam ook in Kaprijke?

Groen wil kwaliteit in plaats van kwantiteit en wil onze veestapel verkleinen. Veel vlees eten is niet gezond en niet goed voor het milieu. Als we minder vlees produceren, stoten we ook minder CO2 uit. De intensieve veehouderij moet worden afgebouwd. We versterken de band tussen stad en platteland, tussen voedselconsument en -producent met boerencoöperaties en stadslandbouw. We promoten streekproducten met een kwaliteitslabel en promotiecampagnes voor seizoensgebonden groenten.

Zo garanderen we de consument verse producten en tegelijk besparen we voedselkilometers, want vooral het transport van voedsel over lange afstanden zorgt voor veel CO2-uitstoot. Die 'voedselkilometers' moeten voortaan op voedingswaren worden vermeld. Korteketenlandbouw verhoogt de voedselveiligheid gevoelig, want de kwaliteit en de traceerbaarheid van voedsel kunnen beter worden bewaakt. Van kwaliteitsvol, gezond en voor iedereen toegankelijk basisvoedsel maken we een politieke prioriteit.

 

 

 

I N F O A V O N D
Kaprijke
Donderdag, 22 januari
20u-22u
SOCK, Molenstraat 28, Kaprijke
[email protected]

Stel jij je soms vragen over de kwaliteit van ons voedsel?
Wil je weten waar je voedsel vandaan komt?
Heb je respect voor plant, dier, mens en milieu?
DAN IS EEN VOEDSELTEAM MISSCHIEN IETS VOOR JOU!
 

Een voedselteam is een groep mensen uit de buurt die samen groenten, fruit, zuivel, vlees en andere producten aankopen bij lokale producenten.
 

Duurzaamheid en kwaliteit staan voorop. We kiezen voor gezonde voeding en willen de kloof herstellen tussen ons bord en de oorsprong van ons voedsel.
Daarom steunen we de plaatselijke landbouwer die het hard te verduren heeft. We betalen een eerlijke prijs, zonder de kost van veel verpakking of tussenhandel.
Je bestelt wekelijks via de webwinkel en de week daarop haal je je bestelling op in het depot.

Heb je interesse? Hoor je er graag wat meer over? Kom naar de infoavond.
Als er voldoende interesse is, wordt er een voedselteam opgestart in Kaprijke.