Toegang tot Lotus hq langs school onverantwoord

07 April 2017

Toegang tot Lotus hq langs school onverantwoord

De Lotus head quarters zijn gevestigd in het vernieuwde gebouw van de Pastorie van Lembeke. Dat is zo en wij hebben daar niets aan toe te voegen. Wel is het ons en vele ouders van schoolgaande kinderen in Lembeke een doorn in het oog dat er iedere morgen en avond, en incidenteel overdag, verkeer naar de parking van Lotus hq langs de school verloopt. Onverantwoord en onveilig vinden wij en vele ouders. Wij vinden dat dit niet kan. Lotus moet zijn verantwoordelijkheid opnemen door een andere toegang tot de parking te voorzien. Wij hebben er het raden naar waarom de toegang naar de parking niet via de Gentstraat is voorzien. Daar was plaats genoeg om in de ontwikkeling van het gebouw ook een toegang te tekenen.  

 

 

Door de ligging van de school aan een groot parkeerterrein, is de verleiding voor ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen groot, om tot voor de schoolpoort te rijden. Dat gebeurt alle dagen bij het begin en einde van de lessen. Dat dit onverantwoord is kan iedereen elke dag zien. Kinderen die met de fiets of lopende naar school komen zijn allesbehalve veilig. Zeker de fietsers die langs het kerkplein komen zijn het slachtoffer. Ze rijden tussen de auto's waarvan sommige ouders zeer gehaast zijn. Moeten we wachten op een ernstig ongeval aan de school vooraleer er iets veranderd?

Een oplossing zou kunnen zijn dat er geen auto's meer de parking mogen oprijden bij het schoolbegin en -einde ook voor Lotus.